UW HUIS VERKOPEN

Wat uw reden voor verkoop ook is, wij zorgen dat de verkoop van uw eigen huis bij Makelaardij Rood in goede handen is. En dat het gehele proces voor u zo aangenaam mogelijk en zorgeloos zal verlopen. Want uw volgende stap vereist al genoeg aandacht van u.

De volgende stappen gaan wij samen met u doen:

 1. INTAKE GESPREK
  Het traject van de verkoop van uw huis begint met een afspraak in uw eigen huis.
  Tijdens dit gesprek maakt u uw wensen kenbaar en wij vertellen u in duidelijke bewoordingen over onze dienstverlening en geven u uitleg over de volgende stappen in het verkoop proces.

 2. ADVIES
  Na het intake gesprek kunnen wij u inzicht geven over de te verwachte opbrengst van uw huis en over de advies vraagprijs hiervan. Ook bespreken wij samen met u de te volgen verkoop strategie.

 3. PRESENTATIE
  Een goede presentatie van het te verkopen huis is heel belangrijk. Om te zorgen voor een professionele en heldere aanbieding naar potentiële kopers maken wij een duidelijke verkooptekst en zorgt de fotograaf voor prachtige foto’s van uw woonhuis. Tevens maken wij een complete brochure van uw huis met bouwtekeningen en andere relevante informatie.

 4. INTERNET-PRESENTATIE
  Vanzelfsprekend melden wij uw huis aan bij de kanalen welke passen bij uw woonhuis, onder meer: makelaardijrood.nl en Funda.
  Tevens zal uw woonhuis worden gepresenteerd in onze etalages in Alkmaar-centrum naast de HEMA. Alsmede in de etalage aan het Plein in Bergen NH.

 5. BEZICHTIGINGEN
  Zodra de potentiele kopers zich melden plannen wij de afspraken voor de bezichtigingen in. Onderhandelingen worden altijd in goed overleg met u gevoerd.

 6. KOOPAKTE
  Nadat de onderhandelingen positief zullen zijn afgerond zullen wij, als de verkopend makelaar, de koopakte gaan opmaken.
  Deze koopakte zal door partijen worden ondertekend en daarna naar het door koper uitgekozen notariskantoor worden verstuurd.
  Op de dag van de notariële overdracht zal uw huis worden afgeschouwd en worden ook de eind-meterstanden opgenomen.
  Daarna gaan wij samen naar het notariskantoor voor de ondertekening van de notariële koopakte, genaamd akte van levering.